U wilt een woning (ver)kopen, uw woning verbouwen of uw hypotheek oversluiten. Belangrijke financiële beslissingen in uw leven. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent en welke risico's u loopt. Om inzicht te krijgen in de reële waarde van de woning, laat u een taxatie uitvoeren. Het is belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat deze taxatie klopt omdat die als zekerheid dient voor uw hypotheek.

Het doel van een taxatierapport is het verschaffen van informatie over belangrijke aspecten van uw eigen woning of van de woning die u heeft gekocht. Voordat de banken een hypothecaire lening verstrekken stellen ze een taxatierapport verplicht. De geldverstrekker (de bank) wil zekerheid omtrent de waarde van de woning op basis waarvan zij u een hypothecaire lening verstrekt. Daarbij is een onafhankelijk oordeel van een deskundige taxateur vereist.

Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie uitvoert. Ook een aanvraag voor de Nationale Hypotheek Garantie kan alleen nog worden gedaan met een taxatierapport van een gecertificeerd makelaar of taxateur.

Alle onze makelaars/ taxateurs zijn ingeschreven bij Stichting VastgoedCert een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid.

VastgoedCert gecertificeerde woningmakelaars en -taxateurs herkent u aan de titel RMT (Registermakelaar-Taxateur VastgoedCert) en worden verplicht zich elke 5 jaar te hercertificeren. Dit om aan te tonen dat ze hun vakkennis op peil houden.

Daarbij zij alle onze makelaars/ taxateurs aangesloten bij het Nederlandse Woning Waarde Instituut (NWWI). Een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, met als doel kwalitatieve hoogstaande en onderbouwde taxatie van woningen te bieden. De NWWI is een branchebreed gedragen organisatie die bijvoorbeeld is erkend voor Nationale Hypotheek Garantie en de meeste banken in Nederland.

Daarbij zijn al onze makelaars taxateurs aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars O.G. (NVM) en dienen jaarlijks Permanente Educatie te volgen om de kwaliteit van onze kennis te waarborgen.

Onze makelaars/ taxateurs zijn dus bij uitstek geschikt een taxatie voor u uit te voeren.